torstai 3. maaliskuuta 2016

Soittavan lapsen vanhemman 1. käsky

SOITTAVAN LAPSEN VANHEMMAN ENSIMMÄINEN KÄSKY

Helsingin Sanomissa julkaistiin vähän aikaa sitten urheilevan lapsen vanhemman 10 käskyä. Mietin silloin, että pitäisi tehdä 10 käskyä soittavan lapsen vanhemmalle. Enpä ole ehtinyt. Mutta ensimmäisen käskyn voisi jo luonnostella. Se olisi

OLE YLPEÄ LAPSESTASI. OLE TYYTYVÄINEN. OLE KIINNOSTUNUT.

Soittoharrastus on vaativa mutta palkitseva harrastus. Ala-asteikäinen ja alle kouluikäinen harrastaja tarvitsee ison tuen vanhemmiltaan jaksaakseen. Jotta soittamisesta tulisi palkitsevaa, siinä pitää edistyä. Ja jotta edistyisi, täytyy jaksaa harjoitella myös kotona. Ja jotta jaksaisi, tarvitaan kannustavaa myönteistä aikuista apuun. Ihaile edistymistä ja osaamista. Pienikin edistyminen on tärkeää huomata. Osoita, että olet tyytyväinen lapsesi harrastamiseen ja ylpeä hänen taidoistaan. Ole kiinnostunut, tule mukaan konsertteihin ja pieniinkin esiintymistilanteisiin.

Olet antamassa lapsellesi jotain hyvää ja arvokasta. Soitto- ja laulutaito ilahduttaa elämässä itseä ja muita. Soittamalla oppii myös monia muita tärkeitä taitoja: keskittymistä, oppimismetodeja ja esiintymistä.


Siispä tyytyväisenä eteenpäin soittoharrastuksen parissa!

Kirjoitukseni Vivo kevät/2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti